Array
Home Diensten Dienstencentrum
Afdrukken

 

alt

 

 

In de loop van de maanden mei en juni wordt de binneninrichting van “de Koffiebranderij” afgewerkt en zullen de eerste medewerkers er hun intrek nemen.

Als “officiële” startdatum waarop het dienstencentrum volledig operationeel zal zijn wordt 1 september voorzien.

 

Een lokaal dienstencentrum richt zich in het bijzonder tot personen in een beginnende zorgsituatie. Door het aanbod van diensten en activiteiten in het dienstencentrum willen we ervoor zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen en veel minder snel de stap naar residentiële zorg moeten zetten.

U zal er bijvoorbeeld terecht kunnen met vragen over thuiszorg, een warme maaltijd nuttigen, hulp krijgen bij het boodschappen doen, u kunt er meedoen aan allerlei hobbyactiviteiten (zoals yoga- of knutselsessies), u kan deelnemen aan informatiemomenten,…

Al deze activiteiten zijn specifiek bedoeld om de zelfredzaamheid en het sociale netwerk van de deelnemers te versterken. Ze gebeuren in onderlinge afstemming of samenwerking met de lokale verenigingen en organisaties die gelijksoortige activiteiten aanbieden.

Bovendien werkt het centrum zo goed mogelijk samen met vrijwilligers om zo de strijd tegen mogelijke vereenzaming van ouderen in de buurt tegen te gaan.

Voor meer informatie kan u terecht bij:

Lieve De Gelder, ocmw – voorzitter, 09 365 73 73

Griet Van Kerckhove, centrumleider, Griet.vankerckhove@sociaalhuis.wetteren.be of 0470 88 38 29